Home / Blog / detox / Waarom detox goed voor je is

Waarom detox goed voor je is

with Geen reacties

Wat zijn de voordelen van detoxen of vasten?

In dit artikel vertellen we je waarom detox goed voor je is. Van afwisselend vasten of detoxen is alom bekend dat het niet alleen zorgt voor sneller gewichtsverlies, maar het is ook een goede manier om je gewicht duurzaam te handhaven en gezond te blijven.

Waarom detox goed voor je is

Waarom is een detox-dag nodig?

Laten we het eerst even hebben over waarom een detox-dag zo goed voor je is. Zoals je misschien wel weet, is het de taak van onze lever om ons lichaam te reinigen. Alleen is onze lever niet gemaakt voor de industriële wereld waarin we leven. We worden voortdurend blootgesteld aan vervuilende stoffen in de lucht, in het water, in onze voeding en zelfs in ons huis. Hoewel we hard ons best doen om de blootstelling aan giftige en vervuilende stoffen tot een minimum te beperken, kunnen we niet aan al deze stoffen ontkomen. Daarom is het inlassen van een detox-dag een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl.

 

Is detox moeilijk?

Nee, detox is niet moeilijk, maar als je niet weet waar te beginnen, heeft Isagenix een methode bedacht om eenvoudiger te vasten. Je drinkt vier keer per dag Nourish for life om je energie en focus te behouden. Nourish for Life bevat een synergetische mix van kruiden en plantaardige producten om je energie te geven op je Cleanse dagen, terwijl je het ontgiftingsproces van je lichaam ondersteunt. Vervolgens kies je ter ondersteuning uit diverse gezonde snacks. Dit kan bouillon of groentensoep zijn (liefst groene groenten), maar ook Isagenix snacks of zelfs een IsaDelight. Wie zegt er dat je geen chocolade mag op een detox-dag? Tenminste zolang het een IsaDelight is. Vergeet ook niet om altijd voldoende water te drinken. Zo zorgt IsaDelight chocolaatje voor een lekker tussendoortje en zullen Isagenix snacks ervoor zorgen dan je suikerspiegel stabiel blijft doorheen de dag. Hierdoor voel je je beter en wordt detoxen heel wat makkelijker.

3 manieren om te reinigen

  1. Enkele reinigingsdag: je vast de hele dag en neemt 4 porties Nourish for Life en de snacks van je keuze. We raden je aan dit vier keer per maand te doen.
  2. Dubbele reinigingsdag: je houdt 2 reinigingsdagen achter elkaar waarbij je precies hetzelfde schema aanhoudt als bij de enkele reinigingsdag… maar dan 2 keer. We raden je aan dit maximaal twee keer per maand te doen.
  3. Dagelijkse reiniging: In plaats van dat je een hele dag vast, drink je dagelijks één portie van 60ml Nourish for Life. Dit kan direct na het opstaan of voor het slapengaan. Dit is de perfecte oplossing voor als je nog niet klaar bent voor je eerste reinigingsdag of wanneer reinigingsdagen je minder goed liggen.

 

Download de voedingsfiche voor je detoxdag hier

Geef een antwoord