Home / Blog / sport / Voedingsbehoefte van sporters

Voedingsbehoefte van sporters

with Geen reacties
voedingsbehoefte van sporters

Voedingsbehoefte van sporters.

Een goede voeding is onontbeerlijk voor sporters. Zowel voor atleten als voor sportliefhebbers. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt niet alleen voor het verbeteren van de prestaties, het zorgt ook voor het versnellen van spierherstel. Zo krijg je minder kans op blessures en zal je training veel efficiënter zijn. Als je regelmatig sport, heb je een grotere eiwitbehoefte. Hoeveel meer, hangt een beetje af van het aantal trainingen, de duur en intensiteit.

Volgens de huidige aanbevelingen hebben sporters zo’n 1.6 to 2.2 g proteïnes nodig per kg lichaamsgewicht. Voor een man van 80 kg komt dit overeen met 128 tot 176 g per dag. Het is moeilijk om deze hoeveelheden binnen te krijgen via je normale voeding.

Een Isalean Shake bevat 24 g niet-gedenatureerd eiwitconcentraat. Daarnaast zorgt IsaPro voor een extra eiwitboost na de training (18 g). Een whey proteïne shake is dan ook een goede manier om snel voldoende eiwitten op te nemen.
Daarnaast is elke sporter gebaat bij een goede pre-workout, AMPED Nitro en AMPED post-workout alsook hydratatie, AMPED Hydrate tijdens het sporten.


Volgende schema’s geven je een overzicht van de voedingsbehoefte van sporters op trainingsdagen en niet-trainingsdagen.

Meer artikelen over krachttraining en sportvoeding lezen?

Geef een antwoord