Home / Blog / recepten / Lekker en gezond apero bordje

Lekker en gezond apero bordje

with Geen reacties
lekker en gezond apero bordje

 

Krijg je bezoek? Heb je geen zin om te koken, maar wel zin in lekkere home-made hapjes die perfect passen binnen een gezonde levensstijl. Zoek dan niet verder.

Dit lekker en gezond apero bordje is om de vingers bij af te likken. En je hoeft er niet eens lang voor in de keuken te staan.

Oven 180°C

Lekker en gezond apero bordje

Warme hapjes

Zoete aardappel

Was de zoete aardappel. Schillen hoeft niet. Snij overlangs in twee en snij vervolgens elk stuk overlangs in 3 tot 4 repen. Meng de zoete aardappel reepjes in een schaal met 2 el olijfolie, peper & zout en provençaalse kruiden. Bak op een ingevette bakplaat gedurende +/- 40 minuten. Draai de reepjes halverwege de baktijd om.

Courgette met parmesaan

Was de courgette. Schillen hoeft niet. Halveer de courgette. Snij elk stuk vervolgens overlangs in tweeën. En dan nog eens in 3 tot 4 stukken. Meng de reepjes courgette in een schaal met een opgeklopt eitje. Haal ze vervolgens één voor één door een mengsel van parmezaanse kaas, peper & zout en chapelure. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak gedurende +/- 20 minuten. Draai de reepjes halverwege de baktijd om.

 

Koude hapjes

Rauwkost

Was, schil en snij je favoriete groenten in reepjes. Kies voor worteltjes, selder, komkommer, radijsjes, wat je lekker vindt.

Mozarella-tomaat

Meng in een schaal minitomaatjes met mini-mozarella bolletjes (kies light). Kruid met peper & zout, en fijngesneden verse basilicum. Besprenkel met een goede extra vierge olijfolie.

 

Dipsausjes

Zoete paprika dip

Meng griekse yoghurt met peper & zout, gerookte paprikapoeder en 2 el geconcentreerde tomatenpuree.

Guacamole

Prak een rijpe advocado met een vork. Kruid met peper & zout, een geperst knoflookteentje en wat limoensap.

Looksaus

Meng griekse yoghurt met peper & zout. Voeg er 1 à 2 teentjes geperste knoflook aan toe. Voeg verse kruiden toe zoals peterselie, bieslook en een fijngesneden lente uitje

 

Gezonde chips

Whey thins en harvest thins

Harvest thins (pikant thais) en Whey Thins (Cheddar) zij een goed en gezond alternatief voor chips en crackers op basis van tarwe. Harvest en Whey Thins zijn krokant, hartig en verrukkelijk. Ze bevatten slechts 100 calorieën per zakje en bevatten maar liefst 10 gram hoogwaardige, niet-gedenatureerde eiwitten.

Geef een antwoord