Home / Blog / Vervangmaaltijd / Isagenix vergeleken met Herbalife

Isagenix vergeleken met Herbalife

with Geen reacties

Is Isagenix beter dan Herbalife?

Isagenix vergeleken met Herbalife. Omdat de vraag nogal eens gesteld wordt, ‘wat maakt Isagenix beter dan andere populaire merken van shakes?’, vergelijken we de maaltijdshake van Herbalife formula 1 met de Isalean Shake van Isagenix. We maken de vergelijking op het vlak van eiwitten, koolhydraten, vetten, vezels én calorische waarde. We spreken zelf geen waarde-oordeel uit.

Neem alle informatie maar rustig door en oordeel zelf waar jouw keuze naar uitgaat.

Isagenix vergeleken met Herbalife

Is Isagenix beter dan andere populaire merken van shakes?

Isagenix vergeleken met herbalife

isagenix vergeleken met herbalife

Eiwitten

Wat meteen opvalt, is dat de formula 1 shake van Herbalife wordt bereid met halfvolle koemelk of sojadrink (als plantaardig alternatief). Dit is een soja-eiwit isolaat en dus geschikt voor veganisten. De Isalean shake kan gewoon met water bereid worden, wat het makkelijk maakt voor onderweg. Deze shake bevat het gepatenteerde Myo-Isalean complex, dat bestaat uit hoogwaardig niet-gedenatureerd whey eiwit concentraat en melk eiwit concentraat. Voor veganisten heeft Isagenix een alternatief, de plantaardige Isalean shake, op basis van volkoren rijst- en erwtenmeel (sojavrij).  

Vetten

Herbalife formula 1 bevat meer vetten en in verhouding ook meer verzadigde vetten (3 t.o. 1.5g) dan Isalean Shake van Isagenix. We weten uit onderzoek dat verzadigd vet het LDL-cholesterol in het bloed verhoogt. LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. Een teveel aan verzadigde vetten verhoogt dan ook het risico op hart- en vaatziekten. Meervoudig onverzadigde vetten zoals je die vindt in olijfolie, lijnzaadolie en kokosolie en die worden gebruikt in de Isalean shake, zijn dus heel wat gezonder.

Vezels

Herbalife formula 1 bevat minder voedingsvezels dan Isalean Shake (5g t.o. 8g). Voedingsvezels (vezels) zijn belangrijk voor de gezondheid. Ze dragen bij aan een goede spijsvertering, een verzadigd gevoel na het eten (lees: langer een vol gevoel) en verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. De aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels per dag bedraagt 30g.

Suikers

Herbalife formula 1 bevat minder koolhydraten dan Isalean shake, maar in verhouding meer toegevoegde suikers (18 t.o. 10g). De toegevoegde suiker in beide shakes is fructose. Fructose is een enkelvoudige koolhydraat (monosaccharide), en komt onder andere voor in fruit en wordt ook wel vruchtensuiker of fruitsuiker genoemd. De maximaal aanbevolen hoeveelheid per dag is 50g voor een vrouw en 60g voor een volwassen man. Beide shakes worden daarnaast gezoet met stevia.

Calorische waarde

Voor wat betreft de calorische waarde bevat Isalean Shake iets meer calorieën (240kcal t.o. 227kcal) dan de Herbalife formula 1 bereidt met halfvolle koemelk. Als je kiest voor sojadrink bevat deze shake nog slechts 214 kcal. Isagenix kan dan ook worden gezien als een volwaardige maaltijdvervanger. Wanneer je té weinig calorieën nuttigt tijdens de maaltijd, is de kans groot dat je al snel weer honger krijgt. Daarenboven weten we dat langzaam afvallen voorkomt dat je nadien een jo-jo effect krijgt.

Een crashdieet zorgt er immers voor dat je stofwisseling gaat vertragen waardoor ook de vetverbranding in een lagere versnelling wordt gezet. Je lichaam gaat als het ware in spaarstand. De uitgespaarde energie wordt, wanneer je weer meer eet, direct opgeslagen in je vetweefsel.

Isalean shake als volwaardige maaltijd

In het Isagenix 30-daags systeem voor gewichtsverlies bestaat een Shake-Dag uit twee IsaLean Shakes, twee snacks van 100 tot 150 calorieën en een maaltijd van 400-600 calorieën, wat bij elkaar opgeteld tussen de 1000 en 1400 calorieën per dag is. Een gemiddelde volwassen man heeft 2500 calorieën per dag nodig. En een gemiddelde volwassen vrouw heeft ongeveer 2000 calorieën per dag nodig. Afhankelijk van zijn of haar activiteitenniveau, geslacht en lichaamsgrootte heeft de ene persoon meer energie nodig dan de ander. Als je 0,5 tot 1 kilo per week wilt afvallen, moet je per dag 500-600 calorieën minder eten. Voor een gemiddelde man is dat dan ongeveer 1900 calorieën per dag en voor vrouwen 1400 calorieën per dag.

Isagenix vergeleken met herbalife: Is Isagenix beter dan Herbalife?

Zo, nu heb je alles in handen om zelf beide shakes te vergelijken en een keuze te maken. Wat we je niet kunnen vertellen in dit artikel is welke jij het lekkerste vindt. Daarom heeft Isagenix een 30-dagen 100% niet goed – geld terug -garantie wanneer je je eerste pack besteld.

Bronnen

NHS Choices. Cut down on your calories. 2015. Beschikbaar op: http://www.nhs.uk/Livewell/Goodfood/Pages/eat-less.aspx (01/08 2017)

Voedingscentrum Nederland: https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoe-krijg-ik-voldoende-vezels-binnen

Nice: https://www.nice-info.be/voedingsstoffen/vetten/hoeveel-vetten-per-dag

Geef een antwoord