Home / Blog / afvallen / Calorie calculator

Calorie calculator

with Geen reacties

Bereken je calorie behoefte met onze calorie calculator!

calorie calculator
calorie calculator

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën je nodig hebt. Niet iedereen heeft namelijk dagelijks evenveel energie nodig. Als je bijvoorbeeld 3 keer per week sport, heb je meer calorieën nodig. Ook mannen gebruiken over het algemeen meer energie dan vrouwen, omdat mannen meer spiermassa hebben. Ook wanneer je ouder wordt (+40) zal je energie behoefte verminderen. En dat is meteen ook de reden waarom vrouwen na hun 40ste geleidelijk aan in gewicht toenemen.

Hoeveel calorieën je per dag nodig hebt, verschilt dan ook van mens tot mens. Gemiddeld gaan we uit van 2.000 kilocalorieën (kcal) voor vrouwen en 2.500 kcal voor mannen. Als je een gezond gewicht hebt, blijf je met deze richtlijn aardig in balans. Dat betekent dat je niet aankomt en niet afvalt. Regelmatig op de weegschaal helpt je om dat in de gaten te houden. Kom je in de loop van de tijd een beetje aan, dan weet je dat je iets minder moet eten. En andersom geldt hetzelfde: val je af terwijl dit niet de bedoeling is, eet dan iets meer.


Hoe weet je hoeveel calorieën je nodig hebt om af te vallen?

Als je nu gewicht wil verliezen, is het belangrijk dat je dit op een rustige manier doet. Te snel afvallen houdt immers de nodige risico’s in. Wanneer je een crash-dieet volgt kan dat leiden tot een tekort aan essentiële voedingsstoffen, je hormoonbalans kan erdoor in de war geraken en je kan ook spieren verliezen i.p.v. vet. Daarnaast komt het voor dat je stofwisseling vertraagt waardoor je geen gewicht meer verliest. Je lichaam gaat dan eigenlijk in overlevingsmodus. Nadat je stopt met diëten zie je vaak ook dat de kilo’s er in no time weer aankomen. Niet precies waar je naar verlangde, toch? Een gewichtsverlies van 0.5 tot 1 kg per week is dan ook ideaal. En dat is precies waar ons gewichtsverlies programma op ingesteld is. Dat bestaat uit 2 shakes en 1 gezonde maaltijd per dag, alsook 2 snacks. Honger zal je niet hebben. Dit doe je 6 dagen per week. De 7de dag is een detoxdag om je lichaam te reinigen en je gewichtsverlies een extra boost te geven. Wil je graag meer lezen over ons programma? Lees dan hier verder of surf naar de product pagina’s.

Als je je caloriebehoefte precies gaat berekenen met een calorie calculator, weet je precies hoeveel je kan eten om rustig af te vallen. Hierdoor zal je gewichtsverlies programma heel wat haalbaarder worden, waardoor je het langer kan volhouden. Daarnaast zal rustig afvallen ervoor zorgen dat je nadien je nieuwe gewicht makkelijker kan behouden.

Geef je waarden in met onze calorie calculator en krijg de hoeveelheid calorieën te zien die je lichaam nodig heeft om af te vallen. Vergeet ook niet dat je huis schoonmaken en werken in de tuin ook een vorm van fysieke activiteit is.

Volg je calorie inname met IsaLife app

Met onze IsaLife app kan je je calorie inname precies opvolgen. Download the app, vul je gegevens in en voeg dagelijks toe wat je eet. De app berekent hoeveel je nog over hebt voor een dessertje.

Geef een antwoord