Home / Blog / afvallen / 3 manieren om je gewichtsverlies op te volgen
3 manieren om je gewichtsverlies op te volgen

3 manieren om je gewichtsverlies op te volgen

with Geen reacties

Als je met het Isagenix systeem voor gewichtsverlies begonnen bent, is het fijn om je vooruitgang op te volgen. Dit kan een grote stimulans zijn om vol te houden. Daarom vertellen we je drie manieren om je gewichtsverlies op te volgen.

Meten 

Een eerste manier om je gewichtsverlies op te volgen is door je lichaamsmaten op te meten bij de start van je 30-dagen gewichtsverlies, en dit elke week opnieuw te doen, kan je goed bijhouden hoe je lichaam verandert. Zo weet je of je op de juiste plaatsen afvalt. Soms zegt dit meer dan je gewicht zelf. Zeker als je ook sport, zal je vetweefsel verbranden en spierweefsel opbouwen. Zoals je weet wegen spieren nu eenmaal zwaarder dan vetweefsel. Je weegschaal toont misschien een kleiner gewichtsverlies aan dan je zou willen, maar je meetlint liegt niet. Daarom krijg je bij aankoop van een gewichtsverlies pakket van Isagenix een meetlint om je vooruitgang bij te houden.

Hoe meet je je lichaam?

  • DIJEN: halverwege je dijen (breedste omtrek)
  • HEUPEN: op het breedste gedeelte van je heupen (met de voeten naast elkaar)
  • TAILLE: je taille net iets boven je navel (op het smalst van je bovenlichaam)
  • ARMEN: op het breedste gedeelte van je bovenarmen (met gestrekte arm)
  • NEK: eventueel ook je nek.

Tip: meet niet te strak, span het meetlint losjes aan.

Wegen

Een tweede manier om je gewichtsverlies op te volgen bestaat erin op regelmatige basis te wegen. Door bij de start van het Isagenix programma op de weegschaal te staan en je gewicht elke week verder op te volgen, krijg je goed zicht op je gewichtsverlies.

Hoe vaak weeg je je?

Meet jezelf niet te vaak. Elke dag wegen heeft weinig zin, aangezien je gewicht doorheen de week fluctueert. De ene dag houdt je namelijk wat meer vocht vast dan de andere. Elke week op dezelfde dag is een goede leidraad. Zo vermijd je ontgoocheling als je je gewicht in het verloop van de week tijdelijk omhoog ziet gaan. Meet je bij voorkeur naakt rond dezelfde tijd, bv. elke zondag ochtend.

Een kledingstuk dat te klein is geworden

Een andere geschikte methode om je vooruitgang bij te houden, is je gewichtsverlies te meten aan de hand van een broek, rok, jurk die je te klein zijn geworden. Het kan voor jou een extra stimulans zijn om opnieuw in je kleding te passen. Bovendien is het een simpele, maar effectieve methode.

Voor- en na foto’s

Een erg leuke en visuele manier om je gewichtsverlies op te volgen is het nemen van een voor- en na foto. Neem bij de start van je 30-dagen programma een foto van jezelf en herhaal dit na een maand. Je zal versteld staan van de resultaten. Moet je echter na die eerste 30 dagen nog wat meer gewicht verliezen, dan zal het resultaat nog verbluffender zijn. Vergeet je ook niet in te schrijven voor de ISA BODYCHALLENGE en maak kans op mooie geldprijzen!

3 manieren om je gewichtsverlies op te volgen

Handig hulpmiddel om je gewichtsverlies op te volgen

Deze drie manieren voor het opvolgen van je gewichtsverlies zullen je helpen om je doelstelingen te bereiken. Heb je vragen of zoek je een coach om je te vrijblijvend begeleiden, neem dan contact met ons op. Weet ook dat op al onze producten een 100% niet-goed-geld-terug-garantie geldt.

Geef een antwoord